2012 WB Primary TET Previous year Question with Answer

2012 WB Primary TET Previous year for  Question with Answer


First Language : English

  1. Choose the correct antonym of the given word: Zenith

(a) Top

(b) Extant

(c) Nadir

(d) Extinct

Answer : (c) Nadir

2. “The environment has been destroyed completely “ . The phrasal verb that can replace the underlined portion is––

(a) Wiped out

(b) Wiped over

(c) Rooted out

(d) Destroyed out

Answer : (a) Wiped out

3.“ A Passage to India” is a novel written by ––

(a) E M Foster

(b) Emily Bronte

(c) Walter Scott

(d) Mary Shelly

Answer : (a) E M Foster

4. Choose the correct synonym of the given word: Slender.

(a) Sharp

(b) Dull

(c) Fat

(d) Slim

Answer : (d) Slim

5. Choose the correct alternative.

She was singing a song. (Active)

A song ­­________ by her. (Passive)

(a) was sung

(b) was being sung

(c) Sung

(d) was sang

Answer : (a) was sung

6. Which of the following short stories was written b James Joyce ?

(a) Araby

(b) Fly

(c) Doll’s House

(d) The Signalman

Answer : (a) Araby

7. Choose the correct alternative for the underlined expression:

The situation left him in the horns of dilemma .

(a) Unable to speak

(b) Unable to recognized

(c) Unable to decide

(d) Unable to feel

Answer : (c) Unable to decide

8. Identify the correct part of the sentence. If the sentence is correct, choose the no error option.

A tank can be (a) / filled by a tap (b) / in twenty minutes. (c) / No error (d)

Answer : (d) No error

9. “Look back in Anger” was written by ––

(a) J M Synge

(b) G B Shaw

(c) John Osborn

(d) Harold Pinter

Answer : (c) John Osborn

10. Choose the correct alternative.

If I ­­_______ a bird.

(a) Was

(b) Were

(c) Am

(d) Shall

Answer : (b) Were

11. Choose the correct antonym of the word : Urban

(a) Modern

(b) Rural

(c) Remote

(d) Rapid

Answer :   (b) Rural

12. Choose the correct alternative.

Please don’t ______ the truth.

(a) Hold back

(b) Hold over

(c) Hold to

(d) Hold in

Answer : (a) Hold back

13. Choose the correct alternative.

I have never traveled ______ air.

(a) In

(b) By

(c) With

(d) Form

Answer : (b) By

14. Identify the correct part of the sentence. If the sentence is correct, choose the no error option.

The host of reputed national and multinational (a) / clients are (b) / a better testimonial than the best spoken words. (c) / No error (d)

Answer : (a) The host of reputed national and multinational

15. Choose the correct synonym of the given word: Mould

(a) Shape

(b) Calculate

(c) Argue

(d) Blow

Answer : (a) Shape

16. Choose the correct alternative.

My sister said to me, “ Are you well?” (Direct)

My sister ______ me if I ______ well. (Indirect)

(a) Asked, me

(b) Asks, was

(c) Asks, am

(d) Asked, was

Answer : (d) Asked, was

17. Choose the correct alternative.

I usually go to bed _____  midnight.

(a) In

(b) At

(c) On

(d) To

Answer : (b) At

18. Who wrote “Arms and the man”?

(a) G B Shaw

(b) Samuel Beckett

(c) William Shakespeare

(d) Emily Bronte

Answer : (a) G B Shaw

19. Choose the correct alternative.

The weather office had predicted that it _______ (rain) soon.

(a) Had rained

(b) Have rained

(c) Would rain

(d) Rains

Answer : (c) Would rain

20. Choose the correct alternative.

I know the man. (Active)

The man _______ to me. (Passive)

(a) known

(b) Is known

(c) Is knew

(d) Knew

Answer : (b) Is known
Pages ( 1 of 5 ): 1 23 ... 5Next »

1 Comment

  1. ধন্যবাদ
    স্যার 2015 এর question answer upload korle উপকার হয়।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!